به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، محققان در سال 2016 میلادی دریافتند در دیانای مرغها ژنی موسوم به ANP32 وجود دارد که حاوی نوعی پروتئین است و تمام انواع ویروسهای آنفلوآنزا برای آلوده کردن میزبان خود به این پروتئین متکی هستند. در آزمایشهایی که روی سلولهای دست ورزی شده انجام گرفت، مشخص شد سلولهایی که فاقد این پروتئین هستند، با ویروس آنفلوانزا آلوده نمیشوند.
اکنون محققان روشی را توسعه دادند که در آن با یک تغییر ژنتیکی بسیار کوچک در پروتئین مذکور مانع فعالیت ویروس میشوند.
هدف محققان از انجام این کار، تولید مرغهایی است که اساسا مبتلا به آنفلوانزا نمی شوند و مانند سپری بین پرندگان وحشی و انسان عمل میکنند. آنچه موجب نگرانی محققان شده این است که ویروسهای مرگبار آنفلوآنزا میتوانند از پرندگان وحشی به انسان منتقل شده و شیوع یابند. سپس با جهش ژنتیکی از طریق هوا در محیط پخش شوند و بهسادگی از شخصی به شخص دیگر منتقل شوند.
در حال حاضر احتمال شیوع جهانی آنفلوانزا بین انسانها یکی از بزرگترین نگرانیهای متخصصان سلامت و بیماریهای عفونی است. در آخرین شیوع بیماری آنفلوآنزا که در اثر انتشار ویروس H1N1 در سالهای 2009 و 2010 میلادی رخ داد، حدود 500 هزار نفر در جهان جان خود را از دست دادند. قبل از آن نیز شیوع بیماری آنفلوآنزای اسپانیایی در سال 1918 میلادی موجب مرگ 50 میلیون نفر شد. (ایرنا)
نظر شما